Alla inlägg den 17 september 2015

Av Anders Holmberg - 17 september 2015 22:02

Det här med insändare på 1000 tecken är inte alltid lätt. Tidningarna är smetade med insändare just nu. Kanske tidningarna kunde införa att varje parti får en insändare med lite mer utrymme och analyser i något ämne någon dag per vecka. 1000 tecken är inte alltid lätt. Vår insändare om skatten i Mariehamn är rejält nedkortad idag i Ålandstidningen och poängerna, budskapet och även frågan försvinner.


Tyvärr känns det som om insändarsidorna svämmar över av insändare just nu, men så är det i valtider. Flera har sagt till mig att de slutat läsa insändarna redan i somras efter den våldsamma debatten som vissa drog igång. Andra säger att de kikar på vem som skrivit under insändaren innan de läser den. Det är knepigt det här med insändare. Samtidigt blir ju debatten lam om de som vill skriva inte får utrymme. Nåväl nu börjar det hetta till lite i Mariehamn och det ser ut att kunna bli en intressant höst.


Här kommer insändaren så alla kanske förstår.

Stadens skattesats kan sänkas 2016

Nu hettar debatten till inför valet. Sara Kemetter anklagar Petri Carlsson för att vara populistisk. Katrin Sjögren säger att Carlsson inte håller ett löfte. Erica Sjöström står och väntar på att få gå en rond. Det ter sig nu ännu mer tydligt hur stadens politik är och har varit under senaste mandatperioden.

Efter valet 2011 har S, Lib och M skakat i hand om det mesta. Vi anser att vi måste kunna ändra oss under resans gång, det glädjer oss att det nu finns vilja till förändring i och med vår motion om skatteöret. Vi står ivrigt vid ringside och följer skattedebatten. Kemetter säger att S inte vill sänka skatten, de vill se över avgifterna, sänka dem inom barnomsorgen, eftis och fritidsverksamheten för barn och unga.

Vi Obundna vill att ALLA Mariehamn skall få lite över i sin plånbok 2016. Antingen sänker vi skatten, eller så avskaffar vi fastighetsskatten. En övertaxering sker i år och 2016. Efter fastighetsskatt, har skatteprocent och avgifter höjts. Nu är det dags för lite återbäring till Mariehamnarna. Många har det tufft ekonomiskt, matbankens behov ökar, utkomststödet växer o fattigdomen bara ökar. Skattehöjningar inom statsbeskattningen och andra förändringar är inget vi skall blunda för.

Vi har varit konsekventa under hela mandatperioden och önskat lägre skatt då övertaxering i förhållande till budget skett alla år. I våras ville socialdemokraterna vänta till hösten att fastställa skatteprocenten. Varför denna kovändning nu bara för att moderaterna håller med och blivit förnuftigare.

Presentation


Välkommen till min blogg. Åsikter, tankar och funderingar från mig.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Sök i bloggen

Min gästbok

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards