Alla inlägg den 25 september 2015

Av Anders Holmberg - 25 september 2015 20:58

Idag hade jag en insändare i lokaltidningarna där jag vill belysa problemen för den åländska polisen. Idag har flera ringt mig och även stannat mig på stan. Man kan fråga sig varför inte regeringen redan i detta skede kliver in med extra anslag så att polisen kan göra sitt jobb.


Polisen på Åland har det tufft idag, det är ett som är säkert, resurserna är begränsade och med allt som händer och utvecklas i vårt samhälle behöver de få mer resurser, nedantill finns insändaren. Det återger mina tankar även om det finns otroligt mycket att diskuttera kring detta ämne.


Ihelgen tar jag lite ledigt och åker till Valkeakoski och hejar fram IFK Mariehamn till seger i finska cupfinalen. Jag är en riktigt sportfåne och det var ett tag sedan jag var på bortamatch med IFK. Med 500 ålänningar skall vi sjunga fram IFK till cupseger.


/Trevlig helg allesammans.


Här kommer insändaren:

Vill Åland ha fler åländska poliser?

För snart fyra år sedan ropades det efter flera åländska poliser. I januari blev sju ålänningar klara med utbildningen. Fantastiskt roligt. I november är några av dem kanske inte poliser längre. I sedvanlig stil har personal inom landskapet viss tidsförordnade tjänster. Anställda blir både osäkra och otrygga i sin anställning. Det här är inte bra och vi behöver se över och ändra lagstiftningen.

Narkotikan ökar hela tiden, folk mår sämre, ärendehanteringen ökar överlag. Det räcker att läsa polisrapporterna för att förstå. Kryssningsfartygen fortsätter att belasta polisen med arbetsdryga fall, bekymmersamt. Med nuvarande resurser och bemanning läggs viktiga ärenden på kö, de inblandade drabbas.

Resurserna omfördelas i polishuset, fältarbetet blir ofta lidande. Ortsbefolkningen uppger att de känner sig otrygga. Skall vi behöva ha det så här? Ungdomspolisen talar om nya trender, sociala medier kräver mer insatser och resurser.

Det förebyggande arbetet blir lidande. Just det arbetet är viktigt, det kan rädda människoliv, men även spara stora pengar. Nej det här håller inte längre. Vårt samhälle förändras och Polisen på Åland måste få mer resurser att bedriva sin verksamhet. Detta är brådskande och vi kan inte skära ner på rättsväsendet.

Anders Holmberg (Obunden Samling)

Presentation


Välkommen till min blogg. Åsikter, tankar och funderingar från mig.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Sök i bloggen

Min gästbok

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards